Neem contact met ons op

Specialisatie

Aangesloten bij: Geriatrienetwerk Zwolle, Parkinson Net regio Zwolle, MS Zorg Nederland regio Zwolle, Netwerk Spasticiteit Zwolle
Passie: Hardlopen, muziek, skiën
BIG-nummer: 690476604

Over

Hoi! Ik ben Anouk. Met veel plezier run ik samen met mijn zus Mascha deze fysiotherapiepraktijk. Dat doen we alweer heel wat jaren, sinds januari 2011. Mascha en ik werken echter al een stuk langer samen. Ik studeerde in 1997 af als fysiotherapeut en sinds 2000 waren mijn zus en ik samen werkzaam in een maatschap in Epe. Naast de liefde voor fysiotherapie zit ook het ondernemerschap in ons bloed. Daarnaast ben ik een echte Wijhenaar. Ik ben er geboren en getogen en ik woon er tegenwoordig met mijn man en onze drie kinderen.

Naast algemene fysiotherapie geef ik ook fysiotherapie voor ouderen en werk ik onder andere met neurologie patiënten. Ik sta in het register voor geriatriefysiotherapie en ben aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Fysiotherapie in de Geriatrie (NVFG). Tevens ben ik lid van het Geriatrienetwerk Zwolle.Door deze specialisatie heb ik een grote ervaring opgebouwd in het begeleiden en behandelen van mensen met allerlei complexe aandoeningen. Je kunt hierbij denken aan neurologische aandoeningen, complexe orthopedische aandoeningen na een ongeval, beroerte, dementie, Parkinson, multipele sclerose, ALS en spierziekten. Ik werk daarnaast ook met ouderen met meervoudige gezondheidsproblemen waardoor achteruitgang in het dagelijks functioneren ontstaat. Ik vind het een uitdaging om er samen met de patiënt voor te zorgen dat het lichamelijk functioneren verbetert of behouden blijft en verdere achteruitgang wordt voorkomen. Dat geeft mij echt een voldaan gevoel.

Ik ben verder lid van het Parkinson Net Nederland, regio Zwolle. Hiervoor heb ik een speciale scholing gevolgd waardoor ik extra kennis heb opgedaan over het behandelen van mensen met de ziekte van Parkinson. Ik heb de cursus PWR-trainer gevolgd en kan deze manier van behandelen integreren in de behandeling van patiënten met Parkinson. Daarnaast ben ik lid van het MS Netwerk Zwolle. Voor MS Zorg Nederland ben ik regiocoördinator in de regio Zwolle en daarnaast coördinator voor de fysio- en oefentherapie van dit netwerk voor dezelfde regio. Hiervoor organiseer ik de multi- en monodisciplinaire bijeenkomsten. Verder geef ik sinds enkele jaren in onze praktijk de cursus In Balans en sinds kort ook het valpreventieprogramma Otago. Het doel van In Balans en Otago is het voorkomen van valongelukken bij ouderen. Het is een praktische cursus voor valpreventie met oefeningen voor balans, mobiliteit, conditie en toename van zelfvertrouwen.

Ons team

Heb je een blessure of wil je een afspraak inplannen?Maak nu een afspraak!