Het leven gaat gepaard met vallen en opstaan

Het leven gaat gepaard met vallen en opstaan. Als je de 65 bent gepasseerd, wil je dat vallen echter liever zoveel mogelijk achterwege laten. Op oudere leeftijd herstel je minder snel en neemt de kans op botbreuken toe. Daarom is deze valpreventiecursus een echte aanrader. Onder deskundige begeleiding krijg je voorlichting in groepsverband. Ook ga je aan de slag met een beweegprogramma gebaseerd op Tai Chi. Dit programma is gericht op het verbeteren van de algehele fitheid, spierkracht en balans en biedt gerichte training voor opstaan en lopen. Ook het zelfvertrouwen komt met deze cursus in een stijgende lijn.

Voor wie is de cursus?

    Alle zelfstandig wonende ouderen van rond de 65 jaar en ouder zijn van harte welkom om aan te haken. We zien vaak dat je op die leeftijd wat onzeker voelt tijdens het lopen. Ouderen vallen gemiddeld wat vaker en daardoor neemt de angst ook toe.

    Deze cursus In Balans is erkend door het Centrum Gezond Leven (RIVM/CGL) en is ontwikkeld op basis van wetenschappelijk onderzoek. Uit onderzoek blijkt dat ouderen na het volgen van de cursus maar liefst 61% minder kans maken om te vallen en dat hun valangst met 37% afneemt.

Wat kost de cursus?

    Het tarief voor de cursus is afhankelijk van de groepsgrootte, de kosten van de locatie, docenten en de catering (kopje koffie/thee achteraf). Een aantal zorgverzekeraars vergoedt In Balans (deels) vanuit het aanvullend pakket.

    Heb je interesse in deze valpreventie-cursus? Of wil je meer informatie? Neem dan contact op met onze gespecialiseerde In Balans-docenten Anouk Nijlant of Linda Draaijer.

    Heb je een blessure of wil je een afspraak inplannen?Maak nu een afspraak!