Ouder worden gaat gepaard met stramme spieren en pijnlijke en broze gewrichten

De dagelijkse dingen zijn opeens niet meer zo vanzelfsprekend. Traplopen, uit de stoel komen, wassen of een heerlijke wandeling kosten ineens meer energie. Dit gaat vaak samen met pijn, ongemak en verminderde kracht of balans. Ook het risico op vallen is als senior een stuk groter. Onze geriatrie fysiotherapeut helpt je graag en in het juiste tempo. Zij is helemaal thuis in het omgaan met en het behandelen van ouderen met meervoudige gezondheidsproblemen en ouderdomsziekten. We horen vaak dat ouderen het lastig vinden om hulp in te schakelen. Gewoon doen dus! Ons credo is niet voor niets ‘Leven is bewegen’. We zijn er voor jou om het dagelijks functioneren te verbeteren zodat jij zo lang mogelijk zelfstandig kan functioneren.

Wanneer naar de geriatrie fysiotherapeut?

  • Klachten als gevolg van een beroerte, de ziekte van Parkinson, Alzheimer of dementie
  • Revalidatie na schouder-, knie- of heupoperatie of na een val
  • Loop- en balansproblemen
  • Leren omgaan met aanpassingen of hulpmiddelen
  • Na een opname in ziekenhuis, verpleeghuis en revalidatiecentrum

  Heb je klachten? Schroom niet en bel ons gerust. De behandeling bestaat bijvoorbeeld uit looptraining, evenwichtsoefeningen, valpreventie, arm- en handtraining, het oefenen van het opstaan en oefeningen met hulpmiddelen zoals een rollator. Daarna ga je naar huis met veel adviezen en voorlichting. Indien nodig stemmen we het behandelplan af met andere zorgverleners of je mantelzorger. Ook is onze gespecialiseerde therapeut aangesloten bij het Geriatrie Netwerk Zwolle. Hierdoor zijn we altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

We komen ook bij je thuis

Wanneer het niet lukt om onze praktijk te bezoeken, dan komen we gewoon bij je thuis. Makkelijk toch? Maak nu een afspraak met onze gespecialiseerde geriatrie fysiotherapeut Anouk Nijlant.

  Heb je een blessure of wil je een afspraak inplannen?Maak nu een afspraak!