Neem contact met ons op

Specialisatie

Aangesloten bij:         Rugnetwerk Zwolle
Passie:                         Reizen, dingen ondernemen, gezin, skiën
BIG-nummer:              49913050204

Over

Mijn naam is Anniek Spikker en ik ben sinds augustus 2010 werkzaam bij Fysiotherapeutisch Centrum Wijhe. In datzelfde jaar ben ik afgestudeerd aan de opleiding Fysiotherapie aan de Saxion Hogeschool te Enschede. Mijn interesses liggen vooral op het gebied van de orthopedische klachten en manuele therapie. Ik ging weer terug de collegebanken in om me op dit vakgebied te kunnen ontwikkelen. Met succes, want ik ben in 2014 afgestudeerd als manueel therapeut. Met deze specialisatie kan ik cliënten helpen met klachten door een disfunctie in de wervelkolom. Mijn expertise ligt vooral op het gebied van nek- en rugklachten of klachten in de armen of benen die voortkomen uit de wervelkolom.

Ik ben daarom ook aangesloten bij het Rugnetwerk in Zwolle. Dit netwerk is een samenwerkingsverband tussen gespecialiseerde fysiotherapeuten, wervelkolomchirurgen en huisartsen in en rond Zwolle. Door onze krachten te bundelen en door te zorgen voor korte lijnen tussen de verschillende disciplines, bieden wij optimale zorg voor alle rug- en nekklachten. Naast de specialisatie tot manuele therapie, heb ik verschillende cursussen gevolgd waaronder medical taping en verschillende schoudercursussen. Samen met collega Nienke verzorg ik tegenwoordig de behandelingen van schouderpatiënten binnen de praktijk. In 2016 heb ik de cursus bekkentherapie volgens Rost gevolgd. Sindsdien ben ik gespecialiseerd in het behandelen van bekkenklachten tijdens en na zwangerschap. Ook al langer bestaande bekkenklachten kan ik behandelen.

Ik ben erg enthousiast over de bijscholing en cursussen waarmee ik me in de toekomst steeds verder kan gaan specialiseren. Je bent nooit uitgeleerd, toch?

Ons team

Heb je een blessure of wil je een afspraak inplannen?Maak nu een afspraak!