Echografie is een effectieve methode die we inzetten wanneer er na een lichamelijk onderzoek nog te weinig duidelijkheid is

Het wordt nog niet zoveel in fysioland toegepast, maar bij Fysiotherapeutisch Centrum Wijhe is het sinds kort een nieuwe waardevolle manier van onderzoeken. Met echografie kun je heel mooi het weefsel in het lichaam in beeld krijgen. Weefsel zoals spieren, pezen, banden, gewrichtskapsels, zenuwen en slijmbeurzen. Door echografie in te zetten kunnen twijfels worden weggenomen en vermoedens worden bevestigd.

Hoe werkt echografie?

  Echografie werkt met geluidsgolven die je als mens niet kunt waarnemen. Met een echokop en een klein beetje gel beweegt de fysiotherapeut heen en weer over de huid. Op het beeldscherm naast het echoapparaat kan de fysiotherapeut meekijken naar de structuren. De behandeling is niet pijnlijk en ook niet schadelijk voor je lichaam. Daarna kunnen we aan de slag met een behandelplan.

Bij deze klachten zetten we echografie in:

  • Spierblessure
  • Peesblessure (bijvoorbeeld bij een gescheurde pees of bij een verkalking)
  • Slijmbeursontsteking
  • Verrekking of scheuring van gewrichtskapsel of banden
  • Onderzoek naar cystes

  Heb je klachten aan je schouder, elleboog, pols, heup, knie of enkel en wil je snel duidelijkheid? Maak dan gebruik van onze specialisatie echografie. Maak een afspraak met onze therapeuten Iris Sellies en Mireille Smit.

  Heb je een blessure of wil je een afspraak inplannen?Maak nu een afspraak!