Erg ingrijpend hoor, wanneer je een aandoening aan je hart of longen hebt

Hartrevalidatie is dan vaak noodzakelijk. Deze revalidatie is bedoeld voor mensen met een hartaandoening, maar ook voor mensen die net een hartoperatie hebben gehad. Onze hart/long specialisten bieden naast een luisterend oor ook hartrevalidatie in de eerste lijn aan. Dit revalidatieprogramma start direct na verwijzing van de cardioloog of is een vervolg op de revalidatie die je volgde in het ziekenhuis. Bij hartrevalidatie werk je onder begeleiding van één van onze gespecialiseerde therapeuten aan je herstel. Onderzoek heeft aangetoond dat verantwoord bewegen de kans op herhaling van je klachten verkleint. We zorgen dat je fitter wordt, weer vertrouwen krijgt in je lichaam en je leven weer op kunt pakken. We maken een programma op maat dat past bij je wensen. We werken nauw samen in een multidisciplinair team van onder andere een ergotherapeut en een diëtist.

Longrevalidatie

  We bieden naast hartrevalidatie ook longrevalidatie aan. Dit is een programma voor patiënten met chronische longaandoeningen zoals astma, COPD en longfibrose. Voor de start van het trainen krijg je diverse testen op het gebied van kracht en uithoudingsvermogen. Hierbij wordt gekeken naar de doelen die je wilt behalen. Vervolgens kun je starten met het beweegprogramma onder begeleiding van onze gespecialiseerde fysiotherapeuten. Tijdens het beweegprogramma is er aandacht voor:

   • Duurtraining, uithoudingsvermogen
   • Krachttraining
   • Ontspanningsoefeningen
   • Ademhalingsinstructies
   • Oefeningen om slijm op te hoesten

  Helaas kan COPD niet genezen worden. Desondanks kun je er wél zo goed mogelijk mee leren omgaan. Dat kan, zeker in het begin, emotioneel zijn en onzekerheid opleveren. Neem de klachten serieus en loop er niet mee door. Een goede behandeling is van groot belang. In onze praktijk werken therapeuten die gespecialiseerd zijn in het begeleiden van patiënten met COPD. We werken veel samen met de huisarts, longarts, gespecialiseerde verpleegkundige en/of verzorgende van de thuiszorg.

  Daarnaast zijn onze gespecialiseerde therapeuten aangesloten bij het Hartrevalidatie Netwerk Fynon in Zwolle en het COPD (long)netwerk van Deventer en Zwolle. Wil je begeleiding van een van onze hart- of longtherapeuten? Neem dan contact op met onze specialisten Mascha van der Sligte en Frank Olde Nordkamp.

   Heb je een blessure of wil je een afspraak inplannen?Maak nu een afspraak!