Heb je weleens van Claudicatio gehoord?

Heb je weleens van Claudicatio gehoord? In de volksmond wordt dit ook wel etalagebenen genoemd. Claudicatio intermittens is de benaming voor pijn in de benen. Deze pijn en vermoeidheid komt door een vernauwing of afsluiting van een slagader in de benen. Door deze vernauwing stroomt er minder bloed door het bloedvat en krijgen spieren te weinig zuurstof. Nu vraag je je vast af waarom deze aandoening nou eigenlijk etalagebenen wordt genoemd? Mensen met Claudicatio blijven tijdens het lopen steeds even stilstaan vanwege de pijn in het been. Om te verbloemen dat er iets aan de hand is, stoppen ze vaak bij een etalage van een winkel.

Veel voorkomende klachten van Claudicatio zijn;

  • Pijn bij het lopen
  • Vermoeide en zware benen
  • Gevoel van kramp
  • Koude voeten
  • Verdikte teennagels
  • Verlies van haar op de voeten
  • Slecht genezende wondjes

  Heb je het vermoeden dat je Claudicatio hebt? Trek dan bij onze gespecialiseerde fysiotherapeut of je huisarts aan de bel. Eén advies; wacht niet te lang met in actie komen. Er is een hoop winst te halen. Met een goede aanpak en veel eigen inzet zul je tijdens je dagelijkse bezigheden een groot verschil merken.

Behandeling

  Tot voor kort was dotteren, eventueel in combinatie met stents, de eerst gekozen behandeling van de vaatchirurg. Nu gaan we eerst aan de slag met looptraining onder begeleiding van een gespecialiseerde fysiotherapeut. Het doel van deze looptraining is om de looptechniek, de pijnvrije en de maximale loopafstand te verbeteren. Hierdoor wordt de doorbloeding van de kleinere bloedvaten gestimuleerd en komt er meer zuurstofrijk bloed naar je benen. En dit vermindert de klachten. Naast het lopen op een loopband, staat ook krachttraining van de grote beenspieren en conditietraining op het programma. Daarnaast kijken we naar je houding en geven we je leefstijladviezen. Wij zijn lid van ChronischZorgnet en zijn gespecialiseerd in de behandeling van deze aandoening.

  Heb je deze klachten? Loop er niet mee door. Maak een afspraak met onze gespecialiseerde therapeut Frank Olde Nordkamp.

  Heb je een blessure of wil je een afspraak inplannen?Maak nu een afspraak!