Het is heel bijzonder om zwanger te zijn

Soms gaat de zwangerschap echter gepaard met bekkenklachten. Pijn in de lage rug en bekken, pijn in de onderbuik, schaambeen en het stuitje zijn vaak het gevolg. Onze bekkentherapeut biedt uitkomst. Bekkentherapie is speciaal bedoeld voor vrouwen met bekkenklachten tijdens en na de zwangerschap.

Onze bekkenfysiotherapeut helpt je bij het trainen en ontspannen van de spieren rondom het bekken en de bekkenbodemspieren. We doen dat aan de hand van de Rost Therapy. Deze methode is een begrip in zowel binnen- als buitenland en is zeer effectief. Het mooie aan deze methode is dat je snel en blijvende resultaten boekt.

De Rost-methode bestaat onder andere uit een huiswerkprogramma met oefeningen om de spierpatronen en gewrichtsbewegingen goed uit te balanceren. Ook krijg je houdings- en bewegingsadviezen voor de dagelijkse activiteiten.

Bekkenklachten komen veel voor en zijn in de meeste gevallen prima te verhelpen. Ons advies is daarom: loop er niet mee door en gooi de schaamte van je af. Wij zijn hierin gespecialiseerd en helpen je graag. Maak een afspraak met onze specialisten Anniek Spikker en Mascha van der Sligte.