Zoals u onderstaand hebt kunnen lezen, zijn we weer "open".

11 mei 2020

We mogen weer voorzichtig opschalen, zie hierover het voorgaande bericht. Hier zijn we natuurlijk ontzettend blij mee. Er gelden nog wel een aantal regels waar we ons aan moeten houden.

Samen doen we er alles aan om verspreiding van het coronavirus te voorkomen: jouw fysiotherapeut vertelt je welke fysiotherapeutische zorg mogelijk is. We vertrouwen erop dat je begrip hebt voor de maatregelen.

Wel blijft gelden:
  • Heeft u verkoudheidsklachten en/of andere verschijnselen die kunnen duiden op Covid-19 ( hoesten/niezen, koorts > 38 graden, benauwdheid)
  • Heeft u de afgelopen 24 uur verkoudheidsklachten gehad?
  • Heeft u huisgenoten/gezinsleden met koorts en/of benauwdheidsklachten?
  • Is er bij uzelf of een huisgenoot/gezinslid in de afgelopen 14 dagen corona vastgesteld?

Als op alle bovenstaande vragen “nee” kan worden beantwoord dan valt fysieke behandeling tot de mogelijkheden.
Als er in de tijd tussen het maken en het plaatsvinden van de afspraak iets wijzigt in uw gezondheid en u op één van de voorgaande vragen ‘ja’ antwoordt dan verzoeken wij u om uw afspraak, ook binnen 24 uur, te annuleren.

Onze voorzorgsmaatregelen in de praktijk:
  • Wij zorgen voor voldoende mogelijkheden om uw handen te wassen
  • Wij begroeten u met een glimlach en schudden geen handen
  • Wij gebruiken papieren doekjes om te reinigen
  • Wij zorgen voor > 1,5 meter afstand in de wachtruimtes
  • Wij zorgen voor aanduiding looproutes
  • Wij hebben een oefenzaal beleid waarbij er maximaal 5 personen tegelijk in een grote oefenzaal zijn (100m2)

Wij hebben de beschikking over mondmaskers, brillen en handschoenen. Deze zijn in de meeste gevallen niet verplicht, maar zullen ook in overleg met u wel/niet worden gebruikt.
Onze therapeuten blijven thuis wanneer zij zelf (of een gezinslid) Covid-19 verschijnselen hebben

Nog wat extra aanwijzingen:
  • Kom niet te vroeg. We vragen u op uw afspraaktijd de praktijk betreden. Niet eerder en niet later
  • Neem zelf 2 grote badlakens mee
  • Desinfecteer na binnenkomst uw handen met de door ons verstrekte handalcohol. En in de behandelkamer vragen we u om uw handen te wassen
  • We verzoeken u daarna uw gezicht en zaken zoals mobiele telefoons niet meer aan te raken.
  • Volg de aanwijzingen van ons personeel op.
  • Kom alleen naar uw afspraak, indien strikt noodzakelijk mag maximaal 1 ouder of begeleider meekomen.
  • Verlaat na uw behandeling zo spoedig mogelijk de praktijk. (looproutes zijn aangegeven)

U kunt weer gebruik maken van de ingang aan de Raalterweg, maar zult het pand verlaten via de zijingang/uitgang. Wij hopen jullie snel weer te zien!

Samen verslaan we Corona

FYSIOTHERAPEUTEN KRIJGEN GROEN LICHT OM WEER AAN HET WERK TE GAAN !!

1 mei 2020

“Vandaag kwam van het RIVM en VWS het bericht waar we met z’n allen met smart op zitten te wachten. We hebben groen licht om de fysiotherapeutische zorg behoedzaam en stapsgewijs weer op te schalen op basis van het aangepaste triage stappenplan. Goed nieuws én een beslissing die ook echt niet nog langer uitgesteld kon worden. “
bron KNGF

Vanaf maandag 4 mei gaan we het stappenplan van onze beroepsvereniging om weer te beginnen met de behandelingen, implementeren in onze praktijk. Zoals u weet waren we de afgelopen weken op een andere manier aan het behandelen. Door de maatregelen hebben we een periode gebruik gemaakt van beeldbellen en veel telefonisch contact, maar nu kunnen we dan ook daadwerkelijk weer aan de slag!

Het zal wel gaan om een geleidelijk opschalen van de zorg. Dit betekent dat we eerst patiënten met noodzakelijke zorg gaan behandelen. Hiervoor heeft onze beroepsgroep een plan opgesteld. Wij volgen hierbij de richtlijnen van het RIVM.

In de afgelopen weken zijn er in onze praktijk al de nodige voorzorgsmaatregelen getroffen en voorbereidingen getroffen om vanaf maandag 4 mei optimaal aan de slag te kunnen.
Wij zijn er klaar voor!

U kunt ons bereiken via mail of telefoon voor het maken van een afspraak of vragen. Onze therapeuten en secretaresses staan u graag te woord. Houd u de website in de gaten voor de laatste informatie.

Bekijk onze online-videoclips met diverse oefeningen.

Loopoefeningen

Balansoefeningen

Bekijk meer oefeningen op onze videopagina >
Fysiotherapie Wijhe

Privacy Policy

Fysiotherapeutisch Centrum Wijhe hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. In deze Privacy policy willen we heldere en transparante informatie geven over hoe wij omgaan met persoonsgegevens.

Wij doen er alles aan om uw privacy te waarborgen en gaan daarom zorgvuldig om met persoonsgegevens. Fysiotherapeutisch Centrum Wijhe houdt zich in alle gevallen aan de toepasselijke wet- en regelgeving, waaronder de Algemene Verordening Gegevensbescherming. Dit brengt met zich mee dat wij in ieder geval:

  • Uw persoonsgegevens verwerken in overeenstemming met het doel waarvoor deze zijn verstrekt, deze doelen en type persoonsgegevens zijn beschreven in dit Privacy policy;
  • Verwerking van uw persoonsgegevens beperkt is tot enkel die gegevens welke minimaal nodig zijn voor de doeleinden waarvoor ze worden verwerkt;
  • Vragen om uw uitdrukkelijke toestemming als wij deze nodig hebben voor de verwerking van uw persoonsgegevens;
  • Passende technische en organisatorische maatregelen hebben genomen zodat de beveiliging van uw persoonsgegevens gewaarborgd is;
  • Geen persoonsgegevens doorgeven aan andere partijen, tenzij dit nodig is voor uitvoering van de doeleinden waarvoor ze zijn verstrekt;
  • Op de hoogte zijn van uw rechten omtrent uw persoonsgegevens, u hierop willen wijzen en deze respecteren.

Als Fysiotherapeutisch Centrum Wijhe zijn wij verantwoordelijk voor de verwerking van uw persoonsgegevens. Indien u na het doornemen van ons Privacy policy, of in algemenere zin, vragen heeft hierover of contact met ons wenst op te nemen kan dit via de contactgegevens onder aan dit document.

Verwerking van persoonsgegevens van cliënten:

Persoonsgegevens van cliënten worden door Fysiotherapeutisch Centrum Wijhe verwerkt ten behoeve van de volgende doelstelling(en):

  • Administratieve doeleinden;
  • Verslaglegging behandelplan.

Grondslag voor deze persoonsgegevens is:

  • De overeengekomen behandelovereenkomst;

Hierbij is van belang:

  • Behalve de fysiotherapeut die u behandelt heeft ook een beperkt aantal andere personen toegang tot de gegevens die in de registratie zijn opgenomen. Dit zijn bijvoorbeeld de waarnemers, andere fysiotherapeuten in de praktijk, eventuele stagiaires en administratieve krachten. Al deze personen hebben een geheimhoudingsplicht.
  • u het recht heeft om de gegevens die over u zijn vastgelegd in te zien. Indien u meent dat gegevens onjuist zijn vastgelegd kunt u de behandelende fysiotherapeut verzoeken deze te wijzigen.
  • Alleen gegevens die te maken hebben met de behandeling worden in het medisch dossier opgeslagen.
  • Wanneer het voor het onderzoek van belang is dat gegevens wel tot u persoonlijk herleidbaar zijn, zullen deze pas worden verstrekt (aan de onderzoeker) wanneer u daarvoor toestemming heeft verleend.
  • Gegevens van cliënten worden niet aan derden verstrekt ook niet aan naaste familie. Gegevens worden pas vrijgegeven nadat de cliënt hiervoor toestemming heeft gegeven. Ook na overlijden worden de gegevens niet openbaar gemaakt.
  • Nadat de cliënt behandeld is, worden de gegevens zodanig gearchiveerd dat alleen de hierboven eerder genoemde beperkte groep mensen deze gegevens in kan zien.
  • Indien u van mening bent dat de praktijk niet op de juiste manier met uw gegevens omgaat, kunt u dit, via de geldende klachtenregeling binnen de praktijk, kenbaar maken.

Voor de bovenstaande doelstelling(en) kan Fysiotherapeutisch Centrum Wijhe de volgende persoonsgegevens van u vragen:

  • Voornaam;
  • Tussenvoegsel;
  • Achternaam;
  • Telefoonnummer;
  • E-mailadres;
  • Geslacht.
  • WID gegevens
  • BSN nummer

Uw persoonsgegevens worden door Fysiotherapeutisch Centrum Wijhe opgeslagen ten behoeve van bovengenoemde verwerking(en) voor de periode:

  • Gedurende de looptijd van de behandelovereenkomst en daarna voor 15 jaar

Verwerking van persoonsgegevens van leveranciers:

Persoonsgegevens van leveranciers worden door Fysiotherapeutisch Centrum Wijhe verwerkt ten behoeve van de volgende doelstelling(en):

  • Administratieve doeleinden;
  • Communicatie over de opdracht;
  • Het uitgeven van een opdracht.

Grondslag voor deze persoonsgegevens is:

  • De overeengekomen opdracht;

Voor de bovenstaande doelstelling(en) kan Fysiotherapeutisch Centrum Wijhe de volgende persoonsgegevens van u vragen:

  • Voornaam;
  • Tussenvoegsel;
  • Achternaam;
  • (Zakelijk) Telefoonnummer;
  • (Zakelijk) E-mailadres;
  • Website

Uw persoonsgegevens worden door Fysiotherapeutisch Centrum Wijhe opgeslagen ten behoeve van bovengenoemde verwerking(en) voor de periode:


Gedurende de looptijd van de overeenkomst en daarna alleen in de financiële administratie voor maximaal 7 jaar

Verwerking van persoonsgegevens van Medewerkers:

Persoonsgegevens van Medewerkers worden door Fysiotherapeutisch Centrum Wijhe verwerkt ten behoeve van de volgende doelstelling(en):

  • Uitvoering geven aan de arbeidsovereenkomst.
  • Het verstrekken van informatie aan cliënten over de medewerker.

Grondslag voor deze persoonsgegevens is:

  • De arbeidsovereenkomst.
  • Toestemmingsverklaring gebruik foto’s medewerker.

Voor de bovenstaande doelstelling(en) kan Fysiotherapeutisch Centrum Wijhe de volgende persoonsgegevens van u vragen:

  • Voornaam;
  • Tussenvoegsel;
  • Achternaam;
  • Telefoonnummer;
  • E-mailadres;
  • Geboortedatum;
  • Salarisgegevens;
  • Kopie ID;
  • BSN-nummer;
  • Bankgegevens.

Uw persoonsgegevens worden door Fysiotherapeutisch Centrum Wijhe opgeslagen ten behoeve van bovengenoemde verwerking(en) voor de periode:

  • Gedurende de periode dat men een contract heeft en daarna alleen in de financiële administratie voor maximaal 5 jaar.

Verstrekking aan derden:

De gegevens die u aan ons geeft kunnen wij aan derde partijen verstrekken indien dit noodzakelijk is voor uitvoering van de hierboven beschreven doeleinden.

Zo maken wij gebruik van een derde partij voor:

  • Het verzorgen van de internetomgeving van de medische dossiers en alle online documenten door Comvio.

Wij geven nooit persoonsgegevens door aan andere partijen waarmee we geen verwerkersovereenkomst hebben afgesloten. Met deze partijen (verwerkers) maken wij hierin uiteraard de nodige afspraken om de beveiliging van uw persoonsgegevens te waarborgen. Verder zullen wij de door uw verstrekte gegevens niet aan andere partijen verstrekken, tenzij dit wettelijk verplicht en toegestaan is. Een voorbeeld hiervan is dat de politie in het kader van een onderzoek (persoons)gegevens bij ons opvraagt. In een dergelijk geval dienen wij medewerking te verlenen en zijn dan ook verplicht deze gegevens af te geven. Tevens kunnen wij persoonsgegevens delen met derden indien u ons hier schriftelijk toestemming voor geeft.

Binnen de EU:

Wij verstrekken geen persoonsgegevens aan partijen welke gevestigd zijn buiten de EU.

Minderjarigen:

Wij verwerken enkel en alleen persoonsgegevens van minderjarigen (personen jongen dan 16 jaar) indien daarvoor schriftelijke toestemming is gegeven door de ouder, verzorger of wettelijke vertegenwoordiger.

Bewaartermijn:

Fysiotherapeutisch Centrum Wijhe bewaart persoonsgegevens niet langer dan noodzakelijk voor het doel waarvoor deze zijn verstrekt dan wel op grond van de wet is vereist.

Beveiliging:

Wij hebben passende technische en organisatorische maatregelen genomen om persoonsgegevens van u te beschermen tegen onrechtmatige verwerking, zo hebben we bijvoorbeeld de volgende maatregelen genomen;
  • Alle personen die namens Fysiotherapeutisch Centrum Wijhe van uw gegevens kennis kunnen nemen, zijn gehouden aan geheimhouding daarvan;
  • We hanteren een gebruikersnaam en wachtwoordbeleid op al onze systemen;
  • We pseudonimiseren en zorgen voor de encryptie van persoonsgegevens als daar aanleiding toe is;
  • Wij laten back-ups maken van de persoonsgegevens om deze te kunnen herstellen bij fysieke of technische incidenten;
  • We testen en evalueren regelmatig onze maatregelen;
  • Onze medewerkers zijn geïnformeerd over het belang van de bescherming van persoonsgegevens.

Rechten omtrent uw gegevens :

U heeft recht op inzage, rectificatie of verwijdering van de persoonsgegeven welke wij van u ontvangen hebben. Tevens kunt u bezwaar maken tegen de verwerking van uw persoonsgegevens (of een deel hiervan) door ons of door één van onze verwerkers. Ook heeft u het recht om de door u verstrekte gegevens door ons te laten overdragen aan uzelf of in opdracht van u direct aan een andere partij. Wij kunnen u vragen om u te legitimeren voordat wij gehoor kunnen geven aan voornoemde verzoeken.

Mogen wij uw persoonsgegevens verwerken op basis van een door u gegeven toestemming hiertoe, dan heeft u altijd het recht deze toestemming in te trekken.

Klachten:

Mocht u een klacht hebben over de verwerking van uw persoonsgegevens dan vragen wij u hierover direct contact met ons op te nemen. Komen wij er samen met u niet uit dan vinden wij dit natuurlijk erg vervelend. U heeft altijd het recht een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens, dit is de toezichthoudende autoriteit op het gebied van privacybescherming.

Vragen:

Als u naar aanleiding van ons Privacy Statement nog vragen of opmerkingen heeft neem dan contact met ons op!

Contactgegevens:

Fysiotherapeutisch Centrum Wijhe
Raadhuisplein 2-2
8131 BN Wijhe
tel. : 0570-714512
e-mail: praktijk@fysiotherapie-wijhe.nl
website: www.fysiotherapie-wijhe.nl

Mogen we onze fysiotherapeuten aan u voorstellen

Momenteel werken wij met negen fysiotherapeuten. Iedere medewerker beschikt over hetzelfde basispakket aan kennis en vaardigheden. Daarnaast heeft elke fysiotherapeut zich in een bepaalde richting gespecialiseerd. Hierdoor is het aanbod van behandelmethoden verder uitgebreid.

Overzicht Medewerkers

Waar kunt u ons vinden

De Fysiotherapeut
Plus audit
PlusPraktijk
Menzis Topzorg
© Copyright Fysiotherapeutischcentrum Wijhe 2015

Designed by INConcept
Powered by Xfact

Disclaimer