Fysiotherapie Wijhe

Ons team

Momenteel werken wij met negen fysiotherapeuten. Iedere medewerker beschikt over hetzelfde basispakket aan kennis en vaardigheden. Daarnaast heeft elke fysiotherapeut zich in een bepaalde richting gespecialiseerd. Hierdoor is het aanbod van behandelmethoden verder uitgebreid.

Anouk Nijlant

Met veel plezier heb ik samen met mijn zus Mascha deze fysiotherapiepraktijk in Wijhe overgenomen in januari 2011. Ik ben in 1997 afgestudeerd als fysiotherapeut en ben sinds 2000 werkzaam geweest in een maatschap in Epe, samen met Mascha. Naast fysiotherapie zit ook het ondernemen ons in het bloed. Ik ben geboren en getogen in Wijhe en woon hier met veel plezier met mijn man en 3 kinderen.

Naast algemene fysiotherapie geef ik fysiotherapie voor ouderen en werk ik onder andere met neurologie patiënten. Ik sta in het register voor geriatriefysiotherapie en ben aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Fysiotherapie in de Geriatrie (NVFG). Tevens ben ik lid van het geriatrienetwerk Zwolle.

Door deze specialisatie heb ik een grote ervaring opgebouwd in het begeleiden en behandelen van mensen met allerlei complexe aandoeningen. U kunt hierbij denken aan neurologische aandoeningen, complexe orthopedische aandoeningen na een ongeval, beroerte, dementie, Parkinson, multipele sclerose, ALS en spierziekten. Maar ook aan ouderen met meervoudige gezondheidsproblemen, waardoor achteruitgang in het dagelijks functioneren ontstaat. Ik vind het een uitdaging om samen met de patiënt er voor te zorgen, dat het lichamelijk functioneren verbetert of behouden blijft en verdere achteruitgang wordt voorkomen.

Ik ben verder vertegenwoordigd in het Parkinson Netwerk Nederland, de afdeling Zwolle. Hiervoor heb ik een speciale scholing gevolgd en heb extra kennis over het behandelen van mensen met de ziekte van Parkinson. Dit geldt eveneens voor het MS Netwerk Nederland. Hier ben ik door extra gevolgde scholing ook toegevoegd aan de afdeling Zwolle. 

Samen met Aniek Bruggeman geef ik vanaf oktober 2016 in onze praktijk de cursus In Balans. Het doel van In Balans is het voorkomen van valongelukken bij ouderen. Het is een praktische cursus voor valpreventie met oefeningen voor balans, mobiliteit, conditie en toename van zelfvertrouwen.

Waar kunt u ons vinden

De Fysiotherapeut
Plus audit
PlusPraktijk
Menzis Topzorg
© Copyright Fysiotherapeutischcentrum Wijhe 2015

Designed by INConcept
Powered by Xfact

Disclaimer